Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 8 december, 2017 - 17:37Uppdaterad: fredag, 8 december, 2017 - 17:38
  • Camilla Karlsson-Hendersson, Ålands Radio, och Anna Björkroos, Nya Åland
  • Niklas Lampi, Ålandstidningen

Ansvariga utgivarna: Metoo ingen skillnad för publiceringsbeslut

Oavsett vad som skrivs i sociala medier måste varje tidning, tv-kanal och radiostation fatta sina egna publiceringsbeslut - och de måste vila på både lagen och på de etiska yrkesreglerna. Det förhållningssättet påverkas inte, inte ens av en jordskredsföreteelse som #metoo eller #alandocksa. Det menar Ålands ansvariga utgivare.

I ett litet samhälle ökar kraven på medierna att inte publicera omständigheter som kan bidra till att peka ut individer - oavsett vilka uppgifter som går att hitta i sociala medier. Både Ålandstidningen och Nya Åland är mycket restriktiva med att publicera namn. Det är först när det handlar om de högsta politiska makthavarna en namnpublicering i princip är given. Det säger både Niklas Lampi och Anna Björkroos, bägge chefredaktörer och ansvariga utgivare på Ålandstidningen respektive Nya Åland.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »