Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 26 oktober, 2017 - 17:37
  • Ia Colerus som nyss gett startnummer till Ulf Nyback

Dags för Åland Marathon

På lördag så är det dags igen att snöra på sig löparskorna för dem som är sugna på ett marathon, då går nämlligen Åland Marathon av stapeln.

I nuläget är det 245 personer som är föranmälda till loppet, vilket är en hejdundrande ökning med tanke på att det var drygt 100 personer som stod på startlinjen förra året. Förra året flyttade loppet in till Mariehamn och en rundbana, och Ia Colerus säger att responsen på bytet har varit positiv. Så positiv att det verkar som att loppet får stanna i Mariehamn framöver.  

En nackdel med att springa ett marathon på en relativt kort bana är att det kan upplevas som tråkigt, men en fördel är att det blir lättare att planera sitt lopp säer Colerus. Man slipper också bli själv på banan, och det finns alltid någon att ta rygg på tillägger hon. 

För den som känner att 42 km är lite väl häftigt finns det även chans till halvmarathon, samt 10 & 5km.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »