Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 31 oktober, 2017 - 17:30Uppdaterad: onsdag, 1 november, 2017 - 13:24
  • Utbildningsminister Tony Asumaa säger att utbildningen handlar om en punktinsats., foto: Ulf Weman.

Frågetecken kring ny utbildning

Det verkar råda viss undran kring barnträdgårdslärarutbildningen som enligt landskapsregeringen ska arrangeras i samarbete med Åbo Akademi.

Igår när landskapets budgetförslag presenterades så berättade utbildningsminister Tony Asumaa att det planeras en barnträdgårdslärarutbildning på Öppna högskolan i samarbete med Åbo Akademi. I dagens Vasabladet säger Åbo Akademis rektor Mikko Hupa att ingenting är klart när det gäller den planerade utbildningen och det här gör ju att man kan bli lite förundrad. Därför ringde vi upp utbildningsminister Tony Asumaa som fick förklara vad det här handlar om.

Asumaa säger att det handlar om en punktinsats och inte en permanent utbildning på Åland. Det som planeras är en treårig utbildning som ger en kandidatexamen, och detta för att stärka kompetensen inom barnomsorgen, och utbilda nya barnträdgårdslärare när ett stort antal av de existerande lärarna går i pension.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »