Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 14 mars, 2018 - 17:39
  • Gröna uddens camping "off-season"

Gröna udden kan bli nytt bostadsområde

Gröna udden är ett populärt promenadområde i staden, och campingen är den enda som finns innanför stadens gränser. Därför kanske det låter som ett drastiskt beslut att bebygga hela området med bostäder, något man öppnat för i stadsfullmäktige.

Jodå, Gröna udden kan bebyggas. Det kan en lång rad områden i Mariehamn. Hela processen bygger på en motion skriven av Lennart Isaksson (M) år 2016, där han listar områden som på sikt lämpar sig för bebyggelse. En sådan projektering skulle då vara lämplig att göra i och med att arrendena i området ändå måste förnyas.

Inom staden bereds nu det här ärendet av kanslichef Emma Dahlén, och nästa steg är att det beredda ärendet presenteras för stadsfullmäktige.

Men allt är inte alltid så enkelt som man först kan tro. Ledordet här är tid - lång tid. Ska det byggas kring Gröna udden så ligger det kanske 25 år fram i tiden.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »