Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 1 februari, 2018 - 17:31

Jansryds kommundirektörskarriär kan bli kort

I månadsskiftet februari-mars tillträder Mattias Jansryd tjänsten som kommundirektör i Lumparland. Men utsikterna för nya kommundirektörer på Åland är, i bästa fall, suddiga. Senast om några år ska de flesta kommunerna vara ihopslagna - med ett överskott av just direktörer som en omedelbar följd.

Det är, måste man tillstå, en orolig tid att börja jobba som kommundirektör på Åland. Går allting som landskapsregeringen hoppas så ska sexton kommuner ha förvandlats till avsevärt färre inom bara några år. Som överbliven kommundirektör väntar inte direkt arbetslöshet, men väl en tjänst som inte är i paritet med karriärönskemålet. Det bekymrar inte Mattias Jansryd alls. I bästa fall tar det fem år innan Lumparland slås ihop, menar han.

Att man utreder huruvida det offentliga Åland borde ha en annan kommunindelning är helt i sin ordning, menar han. Men att göra det med tvång är opåkallat.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »