Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 19 september, 2017 - 15:58Uppdaterad: tisdag, 19 september, 2017 - 16:03
  • Mats Löfström, foto: Bengt Hannus

Ny alkoholreform kan påverka åländska bryggerier

Idag diskuterar riksdagen hur stort ett bryggeri får vara för att få vara ett litet bryggeri och därmed kunna bedriva gårdsförsäljning

Idag hålls debatt om den föreslagna alkoholreformen i riksdagen i Helsingfors och bland annat ska det diskuteras var gränsen ska gå för att vara ett småbryggeri eller inte.

Det handlar om hur mycket öl ett litet bryggeri får sälja för att få bedriva gårdsförsäljning. I förslaget är gränsen satt till 500.000 liter öl per år och tillverkar man under det så är det tillåtet med gårdsförsäljning.

- Det skulle innebära att vi har ett bryggeri på Åland som får sälja på gården medan det andra inte får och då blir det en snedvriden konkurrens, säger riksdagsledamot Mats Löfström.

Hör Mats Löfström förklara närmare hur reformen kan påverka åländska bryggerier.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »