Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 19 september, 2017 - 18:01
  • Parkeringsbiträde Katja Rajavuori, foto Nina Smeds

Parkeringsbiträdet uppmanar

"Man får inte parkera, stanna till för att plocka upp/släppa av någon på en handikapparkering utan handikapptillstånd. Du får inte stanna till för att plocka upp någon vid biblioteket, namnger platsen specifikt för där sker detta dagligen."

Så skrev Katja Rajavuori, parkeringsbiträde i Mariehamn, idag på sociala medier angående att folk i Mariehamn konsekvent parkerar på handikappsrutorna utanför biblioteket, om än för en kort stund.

Ålänningarna har blivit bättre på att använda p-skivan säger Rajavuori, men det finns fortfarande mycket att förbättra till hur folk parkerar i stan. Det största felet hon ser i sitt arbete är att folk inte läser skyltarna ordentligt, om man bara läste ordentligt skulle många slippa böter enligt Rajavuori.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »