Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 8 oktober, 2020 - 17:29Uppdaterad: torsdag, 8 oktober, 2020 - 17:37
  • Mariehamns stadshus, halvt dolt bakom parkens sommargrönska

SAMLINGSARTIKEL: Fastighetsägare om svarta hål i staden

Det finns svarta hål i Mariehamn, tomter där husen rivits men ingenting kommit i stället. Vad säger fastighetsägarna?

En långpromenad genom staden med stadsarkitekt Sirkka Wegelius blev till tre program om hennes, och stadens, syn på luckorna som uppstått i Mariehamn. Torget är tomt och öde efter de två hus som revs där 1973.

2004 revs huset på Ålandstidningens tomt, där på baksidan av Sittkoffs-gallerian. Fastighetsägaren lovade att återställa fasaden från det rivna huset, men av det blev det ingenting. Det är fortfarande, 16 år senare, en grusplan. Det finns många exempel på hål i stadsbilden, menar Wegelius. Och de borde förstås bebyggas.

Men vad säger fastighetsägarna själva? Är det alltid så lätt att få med stadens tjänstemän på planerna, och är stadens politiker för eller emot nya byggprojekt?

Åland idag har pratat med några av de största: Ömsens vd Dan-Erik Woivalin, Rock off- och restaurangmogulen (och förstås fastighetsägaren) Dennis Jansson, Fastighetsverkets vd Stefan Rumander och Magnus Andersson som jobbar med Eriksson Capitals fastighetsbestånd. Du hör dem i inslagen här ovan.

Vill du höra hela intervjun med Sirkka Wegelius? Du hittar alla inslagen här!

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »