Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 26 augusti, 2020 - 17:23
  • Roger Nordlund i lagtingets talarstol (till höger i bild) FOTO: ÅRTV

Talmannen summerar kritiken mot Finland

I dag kom beskedet att Sverigekryssningar tillåts, så till vida att man som resenär slipper sitta i karantän efter hemkomsten. Men beskedet från regeringen är senkommet och fördröjningen har redan orsakat rederierna stor skada.

Under sommaren och våren har såväl landskapsregeringen som branschorganisationer och enskilda näringsidkare efterlyst tydliga regler i allmänhet, och nyanserade regler där man tagit höjd för Ålands särskilda läge och status i synnerhet. Kritiken mot riksregeringen har tidvis varit mycket hård, och det har varit svårt eller omöjligt - till och med för landskapets politiska ledning - att ens få kontakt med beslutsfattare i Helsingfors. 

I morse fick talmannen Roger Nordlund nog och krävde rättvis behandling av Åland. Han var också gäst i studion i onsdagens Åland idag.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »