Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 9 september, 2022 - 16:11Uppdaterad: lördag, 10 september, 2022 - 09:08
  • Wille Valve (mså) och Camilla Gunell (s). Foto: Hans Persson Bru

Tror att valresultatet kan dröja

Partiordförandena Wille Valve (mså) och Camilla Gunell (s) gästade Åland idag för att tycka till om den svenska valrörelsen och de egna systerpartiernas positionering inför söndagens riksdagsval.

På söndag går Sverige till val. Allt talar för att det kommer att bli ett väldigt jämnt val ännu en gång. Sveriges statsminister Magdalena Andersson som just nu leder en socialdemokratisk regering, sedan det att miljöpartiet lämnade regeringen för tio månader sedan utmanas av moderatledaren Ulf Kristersson som i de senaste opinionsmätningarna har blivit omseglad av sverigedemokraterna.

På den ena sidan står sverigedemokraterna, moderaterna, kristdemokraterna, men också liberalerna som är beredda att stötta en borgerlig regering.

På den andra sidan står socialdemokraterna, miljöpartiet, vänsterpartiet, men också centern som inte vill ha samröre med vänsterpartiet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »