Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 24 augusti, 2022 - 14:49Uppdaterad: onsdag, 24 augusti, 2022 - 14:54

"Väldigt svårt att bli elitspelare på Åland"

Att det är svårt att kombinera gymnasiestudier med en elitfotbollskarriär på Åland är inget nytt problem enligt fotbollstränare Peter Lundberg, men det är ett system som tål att ifrågasätta.

Som assisterande tränare i IFK Mariehamn reflekterade han inte så mycket över det, som huvudtränare försökte han utan framgång göra något åt saken. Men som förbundskapten för Finlands U19-landslag han har sett många exempel på andra klubbar i andra städer och länder där det tycks fungera. Något som får honom att ifrågasätta varför det ska vara så omöjligt på Åland.

Tidigare i somras lyfte fotbollsspelaren Joel Mattsson upp problemet i sitt sommarprat i Ålands Radio. Åland idag lyfte då frågan med utbildningsminister Annika Hambrudd (c).

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »