Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 30 november, 2017 - 11:28Uppdaterad: torsdag, 30 november, 2017 - 11:31
  • Både Britt Lundberg och Camilla Gunell anser att Alandica har haft stor beydelse för det lokala kulturlivet och båda tror att många stora uppsättningar inte blivit av om Alandica inte hade byggts. Foto: Ulf Weman

Alandica - tio år senare

I dagarna är det tio år sedan byggandet av Alandica inleddes, och i Gomorron pratade vi minnen med dåvarande kulturminister och ansvariga politiker för bygget.

I slutet av 2007 sattes spaden i marken för byggandet av kultur- och kongresshuset Alandica. Efter drygt ett år av byggande stod huset klar och invigningen hölls i april 2009. Men vi ska backa tillbaka till tiden före, då var centerns Britt Lundberg kansliminister och ansvarig för landskapets byggnader. När beslutet togs om att Alandica skulle byggas hade det varit en lång diskussion som lett fram till det.

I Åland Idag kan du senare idag höra Ann-Louise Djupsund, vd för Alandica, om hur hon ser tillbaka på tiden.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »