Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 16 augusti, 2018 - 14:58Uppdaterad: torsdag, 16 augusti, 2018 - 15:03

Crimson Peak gästar Åland på lördag

På lördag kommer Helsingforsbandet Crimson Peak till Åland, en spelning som kommer få avsluta deras pågående turné.

I tisdags släpptes deras senaste singel Your Voice och bandet är just nu på singelsläpps-turné. Your Voice är en pampig låt, en kärlekshistoria som har gått fel säger Lina Sandvik, sångerska i bandet.

Crimson Peak spelar indie folkmusik med rockinfluenser. Och det pampiga och dramatiska är något som är återkommande i bandet säger Lina och Yones Wilson, gitarrist och även ålänning.

- Vi tycker om dramatisk musik, säger Yones.

- Men vi har både och, vi har dem som är mer "easy going", men vi har också sådana med djupa texter, och där speglar musiken det, säger Lina. 

Under de två åren man spelat tillsammans säger Lina och Yones att man utvecklats massor, och att man vill fortsätta spela tillsammans. Just nu är dem på turné i svenskfinland, och på lördag gästar de Åland och Mariehamn, en spelning som får avsluta turnén. Bandet består av Elias L-Kovanko, Lina Sandvik, Daniel Strang, Yones Wilson, Emilia Lindblom, Daniel Illman.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »