Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 mars, 2018 - 10:38
  • Petra Berglund och Kadi Henell. Foto: Owe Sjöblom
  • Kadi Henell och Petra Berglund tillsammans med en dagishund. Foto: Owe Sjöblom
  • Glada dagishundar. Foto: Owe Sjöblom.

Full fart på fullsatt flockdagis

På hunddagiset Fyra Ben är det full fart. Dagiset har full beläggning och det blir många och långa promenader dagligen för innehavaren Petra Berglund och för Kadi Henell som också jobbar på hunddagiset.

- Behovet har nog alltid funnits och nu när det finns ett alternativ så väljer många att komma hit, säger Petra Berglund.

Kadi Henell förklarar att kravet för en hund att få komma till hunddagiset är att hunden måste gå ihop med andra hundar eftersom Fyra Ben är ett så kallat flockdagis.

- Hundarna är tillsammans på dagarna och inte i enskilda boxar eller burar, säger Kadi Henell.

Angående den aktuella diskussionen om hundar som tidigare varit gatuhundar och den kommande kontrollen av före detta gatuhundars vaccinering säger Petra Berglund:

- Det är både en ära och en förpliktelse att ta emot en tidigare gathund. Man ska veta vad man sysslar med, det är mycket arbete.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »