Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 10 oktober, 2022 - 13:09Uppdaterad: fredag, 14 oktober, 2022 - 16:00
  • Inspelning i Sjökvarteret Foto: Peter Grönholm
  • Jolanda Magga, produktionskoordinator för Solar films foto: Peter Grönholm

Inspelningen av Stormskärs-Maja igång

I måndags började inspelningen av den nya filmen Stormskärs Maja och produktionsbolaget Solar Films offentliggör vilka åländska barn och unga som medverkar.

Gomorron fick möjligheten att närvara på plats då de första scenerna filmades i Sjökvarteret och få en känsla över hur stämningen är på inspelningsplatsen. Vi fick en intervju på plats med produktionskoordinator Jolanda Magga.

Det här är första etappen av tre som man spelar in på Åland, etapp två och tre sker under kommande vinter och sommar. Tiina Lymi är regissör och har också skrivit filmens manus. Hon säger till Ålands Radio att hon i filmen vill respektera Anni Blomqvist och det åländska livet samtidigt som hon vill göra sin egen version av berättelsen. Tiina Lymi är också glad att inspelningen sker på Åland.

- Människorna här har varit vänliga och välkomnande, det är svårt och dyrt att komma hit men jag är glad att vi är här, säger Tiina Lymi.

En rad åländska barn och unga medverkar i Stormskärs Maja. I ett pressmeddelande skriver Solar Films att de medverkade barnen och ungdomarna från Åland är Vendla Källroos, Felicia Alm, Ylva Hagmark-Cooper, Valter Jansson, André Boström, Beppe Lantz, Alvar Holmström, Alvin Johansson, Louis Nederberg, Otto Holmström, Mats Boström och Jonah Perjus.

Ålands Radio fick också en exklusiv intervju med regissör och manusförfattaren Tiina Lymi.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »