Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 17 mars, 2016 - 11:23Uppdaterad: fredag, 22 november, 2019 - 15:34

Trafik och Motor: Mek-Tek

På MekTek i Strandnäs skola

Den här gången är det ungdomlig entusiasmen som speglar Trafik&Motor då vi hälsar på i MekTek rummet i Strandnäs skola. MekTek är en moppemeckar kurs som startade för närmare trettio år sedan med eldsjälen Jussi Grandell inom ramen för Hem och skola. Idag är cirka tjugofem killar och tjejer i tretton till fjorton års åldern från hela Åland inskrivna i verksamheten. Jussi Grandell är fortfarande nestorn i gänget men har god hjälp av sina gamla elever, Dick Rönnberg och Nick Sindén som nu avancerat till ledare moppeverkstaden. En kväll i veckan träffas man då man lär ut allt från svetsteknik till hur man lagar punkteringar, och förstås hur man skruvar på mopeder. I det här programmet får vi även besök av Petra Bengts som är byråchef vid landskapsregeringens infrastrukturavdelningen. Hon kommer och informerar om vilka ny regler som gäller i och med att den nya körkortslagen för mopeder, moppebilar och traktorer trädde i kraft den första mars detta år. Programledare är Kjell Brändström, medverkar gör även Paavo Salmi.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »