Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 12 februari, 2014 - 14:00Uppdaterad: tisdag, 20 september, 2016 - 10:24

Reportage: Ur arkivet - Premiär för de åländska frimärkena 1 mars 1984

Den första mars, alltså om bara ett par veckor, har det förflutit exakt 30 år sedan de första åländska frimärkena gavs ut. Radio Åland, som Ålands Radio hette på den tiden uppmärksammade utgivningen av dessa frimärken i en direktsändning som bevarats för eftervärlden och som vi ska lyssna på i Förmiddax idag. Programmet innehåller rapporter från Ålands Museum och postens filateliavdelning där det var full fart hela dagen den 1 mars 1984. Den då så omtvistade frågan om vem som borde få ta inkomsterna av försäljningen diskuteras i programmet och dessutom träffar vi personer som rest till Åland enbart för att köpa de åländska frimärkena! I studion denna dag satt Uffe Andersson medan Peo Svarvar och Rolf Lindqvist var reportrar mitt i händelsernas centrum!

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »