Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 3 november, 2016 - 10:00Uppdaterad: fredag, 22 november, 2019 - 15:31

Trafik och Motor - Geta nostalgi och motormuseum

Geta Nostalgi och Motormuseum

Nu är Geta Nostalgi och Motormuseum i Västergeta så gott som klart.

Det är en märkbart upprymd Anders Jansson som möter Kjell Brändström och Paavo Salmi på uppfarten till Ålands färskaste motormuseum. Efter otaliga och många långa arbetsdagar så är byggnaden äntligen klar. Det första som möter besökaren i entrén är en självspelande tramporgel från slutet på 1800-talet, som Anders son Erik Jansson får demonstrera. Så här långt har åtta stycken bilar och ett gäng mopeder och motorcyklar flyttat in. Lill-Anders kan inte va annat än nöjd nu när hans och Thure Anderssons livsverk är i mål. Någon officiell och pampig invigning är inte aktuell utan man har sakteliga smugit igång verksamheten.

- Jag är otroligt tacksam för all frivillig hjälp vi fått med bygget, ännu finns lite smått att fixa både här och där men när kokko ropar i vår så blir det nog lite mer liv i luckan myser Lill-Anders vidare. I det här programmet han vi också med en snabbvisit hos Johnny Mattsson som är granne till Lill- Anders, även han en sann motorentusiast och samlare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »