Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 16 november, 2016 - 13:04

Arkivet: Spotlights bästa och program om Georg Kåhre

På Ålandskanalen denna vecka kan vi se två tv-program. Det ena är ett underhållningsprogram från 1985 och det andra är vad man kan kalla en dramadokumentär om Georg Kåhre.

Underhållningsprogrammet från 1985 heter "Spotlights Bästa" och pekar därför på att det bästa ur serien har plockats fram. Många kända åländska profiler medverkar i detta humorprogram. Det sänds ännu ikväll den 16 november på Ålandskanalen kl 18:00 och 19:00.

Med start på fredag den 18 november klockan 20:00 och en vecka framöver sänds i Arkivet i Ålandskaneln ett program om Ålands egen nationalskald Georg Kåhre. Författaren levde mellan 1899 och 1969 och debuterade 1928 med diktsamlingen "Staden med de tusen lindarna" som handlade om Mariehamn. Det här programmet som kan liknas vid en dramadokumentär gjordes år 1992 av Christian Stormbom och Ulf Weman och det vi hör också visor framförda av Eivor Lindström.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »