Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 23 februari, 2017 - 15:27Uppdaterad: torsdag, 23 februari, 2017 - 15:27
  • Kai Spoof, trafiklärare, foto: Nina Smeds

Bilkörning och ilska är en dålig kombination

Hela 84 procent av de finländska bilisterna medger att de blir förargade på sina med trafikanter. Det visar en stor enkät som Trafikskyddet har gjort.

Kör med hjärnan – inte med ilskan! Den uppmaningen kommer från Trafikskyddet i riket som publicerat en enkät som visar att många blir arga i trafiken. Nio av tio säger att de minst en gång om årets upplevt aggression från en trafikant och nästan var tredje att de stöter på trafikilska varje månad. Och även om enkäten gäller trafikanter i riket så finns ingen större anledning att tro att åländska bilister skulle reagera speciellt annorlunda. Trafikskollärare Kai Spoof säger att det finns en tendens att det är mer ok att visa lite ilska eller irritation men att det gäller att släppa den fort.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »