Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 16 maj, 2017 - 13:42Uppdaterad: tisdag, 16 maj, 2017 - 13:43
  • Projektledare Maria Sommarström. Foto Nina Smeds ÅRTV

Flex-in lär ut svenska på distans

Medisprojektet Flex-in gör det möjligt för inflyttade, som av olika orsaker inte kan delta i Medis språkkurser, att lära sig svenska.

Projektledare Maria Sommarström berättar att man vill ge dem som är motiverade möjlighet att lära sig svenska på egen hand, men med en träff i vedckan där man kan öva sig på att prata svenska.

-Det är något helt annat att prata svenska med andra än att sitta och lära sig framför en dator, säger Maria Sommarström.

Grundkravet är att man kan alfabetet, man måste kunna läsa. Inga andra förkunskaper krävs.

Man har till och med en deltagare på Nya Zeeland.

Basel Amasri som är en ung syrisk kille som går på Folkis och vill bli bilmekaniker. Han deltar i kursen för att klara språkprovet för studier vid Ålands yrkesgymnasium. En annan deltagare är bankmannen Hicham Saber som pendlar Åland-Marocko medan resten av familjen familjen -åländsk fru + två barn- bor här sedan december. Hicham har läst svenska i tre månader och har valt Flex-in för att han inte kan binda upp sig på heltidsstudier så länge han jobbar i Marocko
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »