Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 26 maj, 2017 - 14:14Uppdaterad: fredag, 26 maj, 2017 - 14:22
  • Catherine Grönberg Frisk och Anni Lahti står för sånginsatsen
  • Kjell Frisk, Kristoffer Isaksson och Stäni Stenbock är spelets orkester

Hammarlands kyrka förbereder kyrkospel tillägnat Sankta Catharina

I sommar, den 9 juli, firar man Sankta Catharina-dagen i Hammarlands kyrka, som också är helgad åt Sankta Catharina, och det gör man med ett alldeles nyskrivet kyrkospel signerat Kjell Frisk.
- Egentligen är Sankta Catharina-dagen den 25e November, men vi tänker att folk kanske hellre kommer och firar henne nu, speciellt eftersom Sankt Olofs pilgrimsled går via här, säger kyrkoherde Ingemar Johansson.

- Det är ett spel som tar fasta på den heliga Catharina av Siena som levde på 1370-talet. Det finns väldigt mycket texter som beskriver hennes visioner om samtal med Gud, och det är dem jag nu gett mig på att omsätta i musik, säger Frisk.
Det är Catherine Grönberg Frisk och Anni Lahti som framför texterna när Ålands Radio besöker Hammarlands kyrka, och Synnöve Westerberg som stått för koreografin.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »