Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 4 juli, 2017 - 14:36Uppdaterad: tisdag, 4 juli, 2017 - 16:04
  • Jan Salméns "Rosa Band" i Saltvik Haraldsby har fått mycket uppmärksamhet. Foto Nina Smeds ÅRTV
  • Jordbrukaren Jan Salmén i Saltvik bytte det vita ensilageplastet mot rosa för att stöda cancerforskningen. Foto Nina Smeds ÅRTV

Jan har balar nog att stå för sin sak

Om man åker förbi en viss åker i Saltvik Haraldsby, vid vägen som går ut till Sund, står ett gäng ensilagebalar i formation. De är klädda i rosa plast istället för den sedvanliga vita och tittar man närmare ser man att deras placering bildar Rosa Bandets symbol.

 

Anledningen till att Jan Salmén valt att ställa upp formationen med rosa ensilagebalar inom synhåll från vägen är för att höja medvetenheten om kampen mot cancer.
- Det började med att jag läste om att jordbrukare i Sverige hade gjort liknande saker. De hade tagit fram den här rosa plasten, så jag beställde den till Åland. Jag hade velat ha det till Cancerföreningens jubileum men jag fick in den först nu.
Det kan verka som en liten sak, men balarna har dragit till sig en hel del uppmärksamhet, och är, enligt Salmén, om inte annat ett litet steg i rätt riktning.
- Det är bara en liten insats, men är det många som hjälper till brukar det bli något stort till slut. Det finns nog att göra där på cancersidan.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »