Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 16 maj, 2017 - 15:27Uppdaterad: tisdag, 16 maj, 2017 - 15:28
  • Kerstin Kronqvist, foto: ack
  • Kerstin KLronqvist vid sin renoverade artek-stol, foto: ack

Kerstin Kronqvist - hantverksentusiast och pensionerad psykiater

Kerstin Kronqvist har en lång karriär som psykiater i Helsingfors bakom sig men som pensionär valde hon Mariehamn fram om storstan. Och nu har hon också gjort verklighet av sina hantverksdrömmar, i två år har hon studerat på hantverkslinjen på Ålands Folkhögskola.

Jag är övertygad om att livet som pensionär är bättre i ett litet samhälle och dessutom ett där jag kan prata svenska, det säger pensionerade psykiatern Kerstin Kronqvist som för ett par år sedan tog sitt pick och pack och flyttade från Helsingfors till Mariehamn. Åland är dock inte främmande för henne, på 1980-talet arbetade hon ett år som psykiater på Grelsby Sjukhus, där hon för övrigt var den enda läkaren, och dessutom har hon numera även sin bror med familj här, så beslutet att flytta var inte svårt att ta.
Här på Åland har Kerstin dessutom gjort verklighet av sina drömmar att lära sig mer om hantverk. I dagarna avslutar hon sitt andra år på hantverkslinjen på Ålands Folkhögskola.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »