Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 8 juni, 2017 - 13:15
  • Lill Lindfors agerar konferencier på fredagens jubileumskonsert, och kanske också sjunger en sång eller två. Foto: Rasmus Olin

Lill Lindfors har hjärtat på många olika ställen

- Jag är född i Helsingfors, tillbringade i princip varje sommar på Åland tills jag började turnera och har jobbat en hel del i Norge, så när folk frågar mig var jag kommer ifrån brukar jag säga att jag kommer från Norden, säger Lindfors.

På fredagkvällen den nionde firar Ålands landskapsregering Finlands hundraårsjubileum genom en jubileumskonsert, där bland andra Julia Clara, jazzorkestern Whatclub och streetdansarna Isabelle Kotzev och Hannes Lemberg kommer att uppträda.
Som konferencier för firandet står ingen mindre än Lill Lindfors.
- Jag blev väldigt glad när de frågade, för på ett sätt tycker jag att jag passar bra för att representera både Finland och Åland, där jag tillbringade min barndoms somrar, och också den här Sverigekopplingen.
En längre intervju med Lindfors, som bland annat berör hennes minnen från Åland och hennes engagemang för barn och kvinnor, kan ni höra under pausen i Ålands radios direktsändning från jubileumskonserten, med start 19:30.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »