Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 1 september, 2017 - 16:19
  • Från vänster: Simon Påvals, Göte Wine, Conny Nylund, Wille Valve, Nell Cohen, Pernilla Söderlund och Jörgen Pettersson. Foto: Owe Sjöblom

Paneldebatt om drogsituationen

Legalisering och avkriminalisering av droger var en av punkterna som diskuterades i en paneldebatt i går om drogsituationen på Åland. Det fanns ett fåtal röster som talade för en legalisering, men merparten av deltagarna i panelen var klart emot och tror inte att det löser problemen som finns med droger

Statistiken visar på att användandet av droger ökar och uppfattningen hos polisen och dom som jobbar mot droger är samma. Dom senaste siffrorna som togs fram 2016 av ÅSUB visar på att 20 procent av 18-24-åringar har använt cannabis någon gång under de senaste fem åren, fem år tidigare var den siffran 14 procent.
Vår reporter Owe Sjöblom besökte debatten. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »