Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 14 mars, 2017 - 15:41Uppdaterad: tisdag, 14 mars, 2017 - 15:42
  • Nina Backlund, foto: ack
  • Garnrosor, foto: ack
  • En korg full med sockor, foto: ack
  • Väggprynader gjorda av strimlade toapappersrullar, foto: ack

Pyssel med Ruckelhäxan Nina

Man kan pyssla mer och man kan pyssla mindre och man kan göra som Nina Backlund, pyssla nästan på heltid! Vart man än vänder blicken i Ninas hem fastnar ögat vid något av Ninas många alster.

I ett äldre hus i Strandnäs bor Nina Backlund, en synnerligen kreativ person som har tagit pyssel av olika slag till en helt ny nivå! Oberoende av om man är ute i trädgården eller inne i huset fastnar ögat vid saker som Nina gjort. I vinter har speciellt stickning och virkning varit det hon sysslat med för att inte tala om alla de garnrosor hon gjort som nu pryder bland annat mössor. Och av strimlade toapappersrullar kan man gör konst om man har den rätta inspirationen.
- Jag har nog alltid pysslat och när jag får en idé kan det nästan bli lite väl mycket av det goda, konstaterar Nina och tillägger att hon ibland måste lägga band på sig själv för att inte pyssla klockan runt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »