Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 14 juni, 2017 - 14:52Uppdaterad: onsdag, 14 juni, 2017 - 14:54
  • Leif Karlssons senaste lastbilsinköp, Rebecka Karlsson
  • Rebecka Karlsson bakom ratten i företagets nya lastbil, foto Paavo Salmi.
  • Paavo Salmi, Kjell Brändström samt Edgar och Leif Karlsson, foto Rebecka Karlsson.
  • Kjell&Paavo på besök hos chaffissläkten Karlsson i Sund, foto Rebecka Karlsson.

Tre gånger Karlsson ALLA kör lastbil

Åkeriägaren Roine Karlsson i Sibby lämnade ett stort tomrum efter sig i åkeribranschen då han hastigt gick bort i januari 2016.

 

Roine Karlsson var född i Hulta i en syskonskara med sex pojkar och tre flickor. Tre av bröderna gick i pappa Ivars fotspår och blev chaufförer på hemmaplan, det var Edgar, Lennart och Roine. Roine hade en iver och en energi utöver det vanliga vilket gjorde honom till en synnerligen företagsam entreprenör i åkeribranschen. Året 2009 grundade sonen Leif Karlsson Sunds Buss och lastbilstransporter där dottern Rebecka kör buss och lastbil och farbror Lennart ansvarar för timmerbilen . - Jag testade först på kockyrket men konstaterade att det inte riktigt var min grej. Då sa farsan, nu tar du lastbilskort och på den vägen är det, berättar Rebecka Karlsson som nu kan va med och föra lastbilsföraryrket vidare i släkten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »