Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 12 januari, 2022 - 22:00Uppdaterad: torsdag, 13 januari, 2022 - 07:58

70 underskrifter mot vaccintvång av vårdanställda

70 stycken underskrifter från vårdpersonal som är emot ett vaccintvång av personal inom vården har samlats in av René Janetzko.

Förhoppningen är att fackförbundet SuPer ska ha en dialog med arbetsgivarna och jobba för konstruktiva och hållbara lösningar för vårdpersonal som i nuläget inte kan eller vill ta vaccin mot covid-19. René Janetzko skriver i ett pressmeddelande att man anser att det är ett stort ingrepp i människors självbestämmanderätt och trycker på att fackförbunden ska jobba för alla medlemmars intressen och rättigheter.

- Jag är övertygad om att vi kunde samla in flera namnunderskrifter. Hälften av alla jag pratade med vid Ålands hälso- och sjukvård sa att det gärna ville skriva under men valde att avstå, på grund av att de fruktade negativa konsekvenser, säger René Janetzko.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »