Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 13 januari, 2022 - 11:22Uppdaterad: torsdag, 13 januari, 2022 - 11:34

ÅHS slår ner på vaccinationstakten

Efter januari får ÅHS slå ner på vaccinationstakten med covid-19 vaccineringen.

Det säger smittskyddsläkare Tora Woivalin. Orsaken till det är att vaccinet som nu finns i lager används upp inom januari.

- Vaccinationstakten har gått ganska snabbt och vi har kommit ner i åldersklasser för vi hade en del vaccin i lagret. Men det vi har inplanerat i januari använder upp vårt lager och efter det är vi beroende av de veckoleveranser av vaccin som vi får. Det betyder att vi efter januari får slå ner lite på takten, vi kan inte fortsätta med så här högt tempo länge till för det har vi inte vaccin till, säger Tora Woivalin.

Just nu är det mest åtgång på vaccintider för dos tre men det finns även öppna tider för personer som behöver dos ett eller två. Bokningen för vaccinering av barn 5-11 år öppnade i veckan och det finns flera tider kvar för bokning.

- Inför den här helgen har vi laddat med ganska mycket personal och vi har bra med tider kvar, säger Tora Woivalin.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »