Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 16 oktober, 2019 - 14:31Uppdaterad: fredag, 21 februari, 2020 - 09:57
  • ÅHS styrelseordförande Annette Holmberg-Jansson utgår från att systemet är det samma som det var tal om från början och säger att man inte hört något annat. Foto Fredrik Granlund

ÅHS styrelse inte informerad om ändringar i ÅDA-upphandling

I den andra delen av vår granskning av ÅDA-upphandlingen framkommer att Ålands hälso- och sjukvårds styrelse har budgeterat 400.000 euro för fortsatt implementering av ett nytt löne- och personaladministrationssystem, trots att styrelsen inte ska ha informerats om att stora delar av paketet lyfts bort.

- Vi jobbar på för fullt med implementeringen och i kommande budgetförslag står att den fortsätter. Vi har inte hört något annat, så vi utgår ifrån att det är samma system, alltså Unit4, som det var tal om från början, säger Annette Holmberg-Jansson, styrelseordförande för ÅHS.
I tilläggsavtalet, undertecknat i juni 2018, framgår däremot att de moduler av systemet som inte är kopplade till löner, anställning, frånvaro och resor utgår ur beställningen och leveransåtagandet. Detta trots att ÅDA:s vd Katarina Donning den 5 mars i år sagt i media att personaladministrationssystemet fortfarande finns att beställa i det upphandlade ramavtalet. Finansavdelningen meddelar i dag att man inom en snar framtid ska fatta ett beslut i ärendet som väckts kring ÅDA:s upphandling av löne- och personaladministrationssystemet Unit4.
Varken Donning eller ÅDA:s styrelseordförande Anders Wiklund har under dagen velat lämna någon kommentar till Ålands radio.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »