Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 26 april, 2021 - 10:13Uppdaterad: tisdag, 27 april, 2021 - 14:15

ÅMHM-härvan: Finns åtgärdsplanen på riktigt?

Varken myndighetschef Susanne Perander, ÅMHMs arbetarskydd, personal eller majoriteten av styrelsen har involverats i arbetet med, eller delgivits innehållet i den åtgärdsplan som social- och hälsovårdsminister Annette Holmberg-Jansson (MSÅ) sedan den 10 mars sagt att ska lösa ÅMHM-bråket.

- Ingen annan än ordförande Marcus Måtar (Ob) och vice ordförande Suzanne Milestad-Styrström (MSÅ) har varit involverade i de diskussioner vi har haft, säger Annette Holmberg-Jansson till Ålands radio.
Hon vill inte kommentera innehållet i åtgärdsplanen.
- Jag anser inte att jag i detalj måste berätta vad den innehåller just nu, säger hon.

- Jag har ännu inte fått ta del av åtgärdsplanen eller innehållet i den, så det kan jag inte uttala mig om. Jag var med på ett möte med ministern och styrelseordföranden i höstas, och har inte blivit kallad till ytterligare samarbetsmöten sedan dess, säger Susanne Perander.

- Vi har haft möten sedan dess, kommenterar Annette Holmberg-Jansson uttalandet.

ÅMHMs personal har flera gånger uttryckt sin oro över den situation som uppstått.
I respons till en insändare som tog stöd för myndighetschefen den 6 april refererade Annette Holmberg-Jansson till åtgärdsplanen och manade till lugn.

På frågan varför personalen ändå inte fått någon inblick i planen eller arbetet med den svarar minister Holmberg-Jansson att hon har valt att inte delge dem.
- Vi jobbar med det här, och då får man lita på att vi gör det, säger hon.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »