Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 22 mars, 2023 - 11:17Uppdaterad: onsdag, 22 mars, 2023 - 12:43
  • Bildningsdirektör Mikael Rosbäck och biträdande bildningsdirektör Pamela Sjödahl. Foto Kjell Brändström

Bildningsnämnden vill bygga nytt daghem i Strandnäs

Bildningsnämnden i Mariehamn har efter tisdagskvällens möte beslutat att man vill fortsätta med planen att bygga ett nytt daghem ihopkopplat med Strandnäs skola. 

Planerna på ett nytt daghemsbygge i Strandnäs har funnits länge men strandade i maj då stadsfullmäktige inte beviljade de extra pengar som behövs för att klara kostnaderna. Infrastrukturnämnden föreslog därefter att St Mårtensgården skulle göras om till daghem. Nu har de bägge alternativen vägts mot varandra och då anser man att ett nytt daghem är att föredra. Dels för att Strandnäs skola har utrymmesbrist då elevantalet sedan början av 2000-talet ökat från omkring 360 till närmare 520 elever. 

- I det ursprungliga projektet planerades utrymmen för skolans behov om ungefär 100 kvadratmeter, vilket skulle lösa platsbristen och de behov som finns i skolan, säger biträdande bildningschef Pamela Sjödahl
Skillnaden i kostnad mellan de olika alternativen var inte heller särskilt stor och man såg även fördelen med ett nytt daghemsbygge att det fanns möjligheter till synergier, samnyttjade ytor och tidiga samarbeten gentemot specialklasser.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »