Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 3 april, 2019 - 15:07Uppdaterad: torsdag, 4 april, 2019 - 10:53
  • Finansminister Mats Perämaa överräcker beslutet till Malin Pussinen och Ylva Watkins. Foto: Felix Quarnström

"Blir Finlands bästa gymnastikhall"

Vanligtvis ger landskapsregeringen inte PAF-medel för mer än 25% av ett projekts kostnader, men i går blev det som vi tidigare berättat klart att landskapet bekostar hälften, eller dryga 1,3 miljoner euro av gymnastikföreningens nya gymnastikhall.

Orsaken är att hallen beräknas främja både den allåländska idrotten och locka till sig nationella såväl som internationella gymnastikengagemang och då ansåg man att det högre stödet var berättigat.

-Vanligtvis är gymnastikhallar återinredda industrilokaler. Med de planer vi har tagit fram skulle det här bli den bästa gymnastikhallen i Finland, säger Malin Pussinen och Ylva Watkins från MGF, som hoppas att arbetet nu kan inledas redan i höst. Man överväger också att byta namn till Ålands gymnastikförening för att reflektera den allåländska naturen. Idag är 50% av föreningens medlemmar från Mariehamn och den andra hälften från resten av Åland.

-Jag tror vi talar för hela MGF när vi säger att det ska bli skönt att flytta ut vår verksamhet från Bollhalla, säger Watkins och Pussinen.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »