Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 10 juli, 2024 - 14:20Uppdaterad: onsdag, 10 juli, 2024 - 14:31
  • Arbetet med att sanera huset har inletts. Foto: Owe Sjöblom
  • Byggpartner tillsammans med andra bolag stod för vädersäkring av huset. Foto: Owe Sjöblom

Boende på Doppingvägen “Vi vet inte vad som händer”

Under de senaste dagarna har lägenhetsinnehavare i huset som eldhärjades på Doppingvägen i Västernäs kunnat hämta saker, men de efterlyser mer information. 

–  Det är ju en hel del som arbetar här, men de vet väl inte så mycket ännu så de kan inte säga så mycket. Vi vet inte vad som händer, säger Jörgen Lilja som bott i huset i 17 år. 

I helgen vädersäkrades huset och nu pågår inspektion och en första sanering av skadorna. Försäkringsbolaget har två oberoende inspektörer på plats som ska fastställa hur stora skador som finns i huset och vad som eventuellt kan göras.  

– Än så länge vet vi inte hur omfattande skadorna är, men när vi är klara är det upp till fastighetsägaren och försäkringsbolaget att bestämma vad som ska göras, säger en av inspektörerna. 

Marina Paulaharju, ställföreträdande vd vid Sjömanspensionskassan i Finland som äger huset, säger samma sak. De behöver vänta på inspektörernas utlåtanden och sen startar diskussionen med försäkringsbolaget om vad som kan och ska göras. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »