Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 24 mars, 2023 - 15:14Uppdaterad: fredag, 24 mars, 2023 - 15:46
  • Anders Rundberg, vd Carus. Arkivbild.

Carus samarbetsförhandlingar klara – fyra personer sägs upp

Resultatet av de samarbetsförhandlingar som Carus inledde i februari är nu klart.  

Av de 50 personer som omfattades av samarbetsförhandlingarna sägs fyra personer upp och merparten av personalen permitteras 10% från första april till sista augusti.  

Samarbetsförhandlingarna berodde på att Carus främsta kunder som är rederier påverkats negativt av höga oljepriser och osäkerheten på grund av kriget i Ukraina. Detta har lett till att konsultbeställningarna gått ner.  

Carus vd Anders Rundberg säger till Ålands Radio att man efter sista augusti räknar med att var tillbaka i normal verksamhet och att då ha en kostnadskostym som passar den efterfrågan som finns på marknaden i dagsläget.  
- Vi är riktigt bra positionerade, vi har bra produkter och vi har en balans mellan kostnader och intäkter, det ser bra ut framöver. Vi känner med dem som drabbats men när vi började diskussionerna befarade vi att större åtgärder skulle krävas, säger Anders Rundberg.  
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »