Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 20 januari, 2022 - 11:44Uppdaterad: torsdag, 20 januari, 2022 - 12:13

Epidemin visar vissa tecken på stabilisering

Det finns vissa tecken på att epidemin i Finland har börjat stabilisera sig.

Det beror sannolikt på att restriktionerna och vaccinationerna har bitit. Det framkom på hälsomyndigheternas veckovisa presskonferens i Helsingfors i dag.

Analyser av avloppsvatten visar att corona förekommer rikligt i alla delar av Finland och incidensen i landet ligger på drygt 2000.

Antalet coronarelaterade dödsfall har varit stabilt de senaste veckorna - omkring 10 personer dör i covid-19 per vecka. Under de senaste 14 dagarna har 138 coronarelaterade dödsfall registrerats - av dem var 87 procent bland över 70-åringar.

Hälsomyndigheterna fortsatte att påminna om att vaccinationerna är viktiga. Det framkom att det fortfarande finns äldre i riskgrupper som inte har fått en tredje dos. 73 procent av över 60-åringar har fått en tredje dos. Just nu är den arbetsföra befolkningen aktiv med att ta en boosterdos.

- Globalt fortsätter smittfallen att öka och det är omikron som är den dominerande varianten. Samtidigt kan vi notera att dödligheten har ökat bara lite. Samma gäller också behovet av sjukvård. Det är tydligt att omikron ger mildare symptom, sade överläkare Otto Helve vid THL.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »