Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 26 januari, 2023 - 14:34
  • Antalet inresande minskade förra året men hotellen hade rekordår.

Färre kryssningsresenärer drar ner inresesiffror

Att det var betydligt färre kryssningsresenärer ombord på de färjor som anlöpte Åland under 2022 jämfört med året före pandemin drar ner den totala inresestatistiken för fjolåret ordentligt.

- Det svåra med inresestatistiken är att vi inte riktigt får grepp om hur många som verkligen stiger i land och stannar på destinationen, säger Lotta Berner Sjölund, vd på Visit Åland.

Men att 2022 var ett rekordår för de åländska hotellen vittnar samtidigt om att andelen inresande som valde att spendera tid på Åland var förhållandevis stor.
- Tittar vi på hotellen så är det helt klart ett rekordår. Det vi också ser är att vi tappat svenskarna medan besökare från riket ökat. En intressant trend vi ser är att de som besöker Åland stannar längre, säger Lotta Berner Sjölund.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »