Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 19 juli, 2018 - 05:56
  • Föreståndaren tror inte att senaste tidens uppsägningar och tjänstledighetsansökningar har med förslaget om treskiftesarbete att göra. Arkivfoto: Malin Lundberg.

Föreståndare kopplar inte uppsägningar till treskiftsarbete

Nyheten om treskiftsarbetet och rotation inom stadens äldreomsorg verkar inte skrämt iväg anställda från sina arbetsplatser, trots mycket diskussion och protester i form av bland annat namnlistor mot beslutet att införa treskiftsarbetet. Carina Hoffman, som är föreståndare på Trobergshemmet säger att hon för tillfället har fem uppsägningar och fyra tjänstledighetsansökningar.

Men med en personal på runt 100 personer och från de anställdas motiveringar att säga upp sig eller begära om tjänstledighet skulle hon inte koppla ihop valen med treskiftsarbetet.

- Uppsägningar och tjänstledighetsansökningar kommer med jämna mellanrum. Orsaker kan vara pension eller att man studerat till ett annat yrke. Treskiftsarbetet har inte uppgetts som orsak till uppsägningarna eller tjänsteledighetsansökningarna som jag har läst, säger Carina Hoffman.

Hon vet inte om antalet som sagt upp sig och begärt tjänstledigt efter nyheten om treskiftsarbetet kom motsvarar tidigare perioder men menar att uppsägningar och tjänstledighet är en del av vardagen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »