Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 9 januari, 2019 - 05:44Uppdaterad: onsdag, 9 januari, 2019 - 10:48
  • Socialdemokraten Sara Kemetter. Arkivfoto: Totte Vesterlund.

Fortsatt personalflykt inom äldreomsorgen

- Den nuvarande personalpolitiken inom äldreomsorgen i Mariehamn måste ersättas av en modern och demokratisk syn på förhållandet mellan arbetsgivare och arbetstagare. Det säger socialdemokraten Sara Kemetter med anledning av personalsituationen inom stadens hemtjänst och äldreomsorg.

Sara Kemetter säger att det faktum att det nyligen utlysts 25 stycken tjänster inom stadens äldreomsorg tyder på att något inte står rätt till.

Enligt Kemettter har Socialdemokraterna i över ett års tid lyft personalsituationen inom äldreomsorgen i Mariehamn, senast i form av insändare av henne själv och av Barbro Sundback. Stadens socialdirektör Susanne Lehtinen vill inte kommentera insändarna om personalsituationen i nuläget.

- Jag och vikarierande äldreomsorgschefen jobbar på ett svar på insändarna och återkommer när det är klart, säger Susanne Lehtinen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »