Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 12 januari, 2022 - 14:06Uppdaterad: onsdag, 12 januari, 2022 - 17:40

"Fullt möjligt att saker inte gått precis som de ska"

- Det är ett maskineri och det är fullt möjligt att det finns en del saker som inte har gått precis som det ska.

Det säger ÅHS smittskyddsläkare Tora Woivalin om Ålands Radios rapportering om klienter på effektiverade serviceboenden, ESB, som inte fått sin tredje dos av coronavaccinet.

- ÅHS har haft i uppgift att ge vaccinet och boendet har varit ansvariga för att följa upp att klienterna är vaccinerade. Om det finns situationer där det inte har blivit riktigt som det ska kan det bero på flera saker. Det kan vara att boendet inte har följt upp och det kan också vara så att ÅHS inte har haft möjlighet att verkställa vaccineringen när det har behövts, säger Tora Woivalin.

Många ESB-klienter får sitt vaccin i dag och flera var planerade att vaccineras i månadsskiftet december – januari.
- I efterklokheten så ser det ut som att timingen inte blev perfekt för alla, säger Tora Woivalin.

ÅHS har diskuterat saken med äldreomsorgen i Mariehamn.
- Vi har diskuterat igenom olika tänkbara situationer, var det finns skäl att bättra sig, så att vi inte upprepar att någon faller mellan stolarna, säger Tora Woivalin.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »