Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 2 februari, 2023 - 15:20Uppdaterad: torsdag, 2 februari, 2023 - 17:52
  • ABF ska ordna kurs för personer som är intresserade att ställa upp i höstens val. Arkivbild.

Holmberg: "ABF borde inte få samhällsstöd"

Ålands bildningsförbund, ABF, borde inte få samhällsstöd genom Paf-medel. Det anser liberalen John Holmberg i ett inlägg på Facebook.

Ålands socialdemokrater är en av medlemsföreningarna i bildningsförbundet och en av dess grundare och John Holmberg anser att bildningsförbund med politiska kopplingar inte ska erhålla samhällsstöd och han går också så långt som att kalla det ett ”förtäckt partistöd”. Särskilt kritisk är han till att bildningsförbundet på initiativ av Socialdemokraterna ska ordna en kandidatkurs för personer som är intresserade att ställa upp i höstens val.

Bildningsförbundets verksamhetsledare Mia Hanström har svårt att förstå John Holmbergs kritik, och hon välkomnar Liberalerna med i förbundet. Hon understryker också att kandidatkursen är öppen för alla.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »