Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 2 februari, 2023 - 06:02Uppdaterad: torsdag, 2 februari, 2023 - 06:02
  • ÅMHM omhändertog hundarna vid ett tillfälle.

Hundar måste skötas

En hundägare har blivit ålagd av Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM, att ta hand om sina tre hundar som har misskötts.

Hundarna har tydliga tecken på tandsten som inte tagits om hand. Detta har lett till att hundarna har inflammation i munhålorna. Hundarna hade också för långa klor som var delvis inrullade och förändrade tåvinkeln. Dessutom hade en av hundarna tydliga tovor i pälsen runt öronen.

Hundägaren har fått påpekande om misskötsel sedan sommaren 2022 och hundarna omhändertogs även vid ett tillfälle, men lämnades sedan tillbaka. Efter det har flera inspektioner utförts och nu har hundägaren på sig till på fredag den 3 februari att se till att hundarna får de behandlingar de behöver.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »