Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 15 november, 2023 - 16:21Uppdaterad: onsdag, 15 november, 2023 - 19:07

Infrastrukturministern om strejkvarslet: “Det kan bli fråga om vite”

Om skärgårdsfärjorna inte kan trafikera på grund av strejk bryter EW Finland Oy mot det avtal man har med landskapsregeringen och det kan bli tal om vite. Det säger infrastrukturminister Christian Wikström (Ob) 
– Det är en situation som vi vill undvika och jag tror även att vår avtalspartner vill undvika det, säger han. 

Enligt Wikström är det inte frågan om någon force majure-händelse. 
- Aktören har skyldighet att leverera trafik även om det blir strejk. Det är så vi tolkar avtalet och det är så det är meningen att det ska vara, säger han. 

Landskapet har varit i kontakt med bägge parter och Christian Wikström tror att frågan kommer att lösas utan att det blir strejk. 
– Skulle det dock gå så långt att det blir strejk så har vi redan börjat titta på hur vi löser skärgårdstrafiken då. Trafiken kommer att lösa sig, den kommer inte att stanna upp. Det behöver man inte vara orolig över, säger han. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »