Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 13 juni, 2024 - 10:20Uppdaterad: torsdag, 13 juni, 2024 - 12:50

Jansson och Höglund: Inför resandeavgift för passagerare

Lagtingsledamöterna Harry Jansson (C) och Roger Höglund (C) vill lyfta diskussionen om ett införande av en resandeavgift för passagerare i färjetrafiken. Det skriver ledamöterna i en insändare i Ålandstidningen.

“Skatteundantaget måste räddas till varje pris!”, skriver Jansson och Höglund och menar att en avgift för passagerare kan vara motiverat för att kunna behålla tax free-undantaget på Åland. 

– Avgiften skulle betyda att vi får mer pengar till att jobba med problematiken kring skattegränsen, och samtidigt bistå den landbaserade näringen som i dagsläget lider, säger Jansson till tidningen. 

Viking Lines vd Jan Hanses ser negativt på en resandeavgift. Det kan leda till höjda biljettpriser och mindre passagerarvolymer. 

– Det beror givetvis på hur stor avgiften är. Men i kombination med en ökande kostnad för utsläppshandel och möjligen högre prisnivåer på bränsle i framtiden betyder det ökade kostnader för rederiet, säger Hanses till tidningen. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »