Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 16 januari, 2019 - 11:48

Jomalapolitiker vill köpa fler Oasenplatser

Politikerna i Jomala vill att kommunen köper två institutionsplatser på Oasen som Hammarland vill sälja.

Både äldreomsorgsgruppen, kommunstyrelsen och -fullmäktige är för detta och i går beslöt fullmäktige att lämna ett bud på 16.500 euro per andel. Inom förvaltningen förordade man inte ett köp. Äldreomsorgschefen, socialchefen och kommundirektören ansåg att det i det inte finns något behov av fler institutionsplatser de närmaste åren, utan fokus borde ligga på att utöka platserna på effektiviserat serviceboende och att eventuellt genom Folkhälsan skapa fler vårdnivåer för demensklienter.

Kommunstyrelsens ordförande Harry Jansson, centern, säger att politikerna ändå ansåg att det var klokt att ge bud institutionsplatser.

- Just nu ser det ut som att vi klarar oss med de 13 vi har men det skadar inte att ha fler och Jomala har råd med det här, säger han.
Styrelsen och fullmäktige var också för att bevilja 40.000 euro så att kommunen kan köpa in en timmervagn och en frontlastare som ska användas när man röjer upp efter stormen Alfrida.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »