Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 28 mars, 2023 - 11:40
  • Det jobbas hårt på omställningsmeddelande för skärgårdstrafiken. Arkivbild.

Lantrådet beklagar långsam omställningsplan för skärgårdstrafiken

Lantrådet Veronica Thörnroos tycker det var helt väntat att de flesta oppositionspartierna lämnade in ett spörsmål om skärgårdstrafiken med tanke på att det bara är några månader kvar till lagtingsval. 

Samtidigt håller hon med om fyra av de sju punkter som togs upp i spörsmålet. 

- Bland annat påpekanden om trafiksystemets komplexitet, att färjorna är föråldrade och att det blev problem när huvudfartyget på norra linjen var ur trafik. Där har vi en stark samsyn, säger lantrådet Veronica Thörnroos. 

Den största kritiken handlade ändå mest om att landskapsregeringen inte levererat ett omställningsmeddelande och det beklagar lantrådet.  
-Vi har några veckor på oss ännu och jag vet att infrastrukturminister Christian Wikström (Ob) jobbar hårt med det, säger Veronica Thörnoos.  

Lantrådet har varit kritisk till ett par beslut som Christian Wikström tagit, det ena gäller indragningar på tvärgående linjen och det andra är upphandlingen av tvärgående färjan. 
-Men tittar man på hela perioden så har infrastrukturministern tagit många bra beslut i förhållande till, vad jag då tycker, är små sidosteg, säger lantrådet. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »