Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 28 april, 2021 - 15:26Uppdaterad: torsdag, 29 april, 2021 - 09:03

Lantrådet nöjd med ministerns hantering av ÅMHM

I Ålands radios granskning av ÅMHM-härvan har både medlemmar av myndighetens personal och den politiska oppositionen riktat kritik mot hur landskapsregeringen hanterat situationen.

Lantrådet Veronica Thörnroos (C) är nöjd med hur landskapsregeringen och särskilt social- och hälsovårdsminister Annette Holmberg-Jansson (MSÅ) hanterat ÅMHM.
- Jag tycker hon har gjort ett väldigt bra jobb. Hon har verkligen vinnlagt sig om att hitta lösningar långt utöver vad man kan kräva eller önska sig av en minister, säger Veronica Thörnroos.
Att åtgärdsplanen, som hon beskriver som ett för landskapsregeringen internt arbetsverk, skulle ha inkluderat delar av styrelsen, vilket minister Holmberg-Jansson i del två av granskningen sagt till Ålands radio, ställer lantrådet sig däremot skeptisk till.
- Den planen är ingenting som styrelsen har att göra med eller som personalen ska involveras i, utan ett internt arbetssätt, som vi använder oss av när vi processar inom vår egen förvaltning. Jag kan inte svara på om den har involverat styrelsen på något sätt, men jag finner det högst osannolikt, säger hon.
- Ingen annan från styrelsen utom ordförande och vice ordförande har varit involverade i de här diskussionerna, har Annette Holmberg-Jansson tidigare sagt, med hänvisning till åtgärdsplanen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »