Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 29 november, 2022 - 15:26Uppdaterad: tisdag, 29 november, 2022 - 17:01
  • Det finns behov av en lokaliseringsplan för fiskodlingar. Arkivbild.

Lokaliseringsplan för fiskodling dröjer ännu

Nu ska landskapsregeringen ta fram ett förnyat förslag på hur arbetet med en lokaliseringsplan för fiskodling ska bedrivas. Det beslutade miljöminister Christian Wikström (Ob) på en enskild föredragning.

Bakgrunden är en skrivelse som fiskodlingsföretaget Nordic Trout Ab lämnade in förra året där man uttrycker besvikelse över att arbetet med att ta fram en lokaliseringsplan dragit ut på tiden. En lokaliseringsplan är en förutsättning för att fiskodlingsföretag genom arrenden ska kunna odla fisk på landskapets allmänna vatten, och Nordic Trout som redan hösten 2020 beviljades arrende för fiskodlingsverksamhet på allmänt vatten väntar ännu på att en lokaliseringsplan ska bli klar då LR valt att prioritera arbetet med de övergripande strategiska programmen för fiskodling.

Nu beslöt Christian Wikström att miljöbyrån i samråd med fiskeribyrån ska ta fram ett förnyat förslag på hur arbetet med en lokaliseringsplan ska bedrivas vad gäller resurser, tidsram och kostnader. Före årsskiftet vill han få förslaget på sitt bord.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »