Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 26 januari, 2023 - 05:53Uppdaterad: torsdag, 26 januari, 2023 - 08:00

Man döms för grovt rattfylleri men inte till straff

En man döms för att ha kört fyrhjuling med minst två promille alkohol i blodet, men tingsrätten finner det oskäligt att döma honom till straff.

Det var i september ifjol som mannen i en skärgårdskommun körde en fyrhjuling ned i ett dike. Två vittnen intygar dock att hans körning inte äventyrade någon annan persons säkerhet. Till följd av olyckan vårdades mannen på sjukhus i flera månader och han lider fortfarande av sina skador. Själv säger han att han inte minns själva olycksdagen och att han inte vet hur han kunde ha två promille i blodet.

Han döms till grovt rattfylleri och äventyrande av trafiksäkerheten. Eftersom mannen på grund av händelsen fått skador som kommer att påverka honom resten av hans liv – samtidigt som hans gärning inte lett till någon farosituation för någon annan än han själv är det oskäligt att döma honom till ett straff, resonerar tingsrätten.

Mannen hade också åtalats för olovlig körning och trafikförseelse men tingsrätten förkastade dessa åtalspunkter. Domen har inte vunnit laga kraft.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »